Munkatársaink

Home / Családi Bölcsődéink / Munkatársaink

 

Fehérné Horváth Katalin

Óvodapedagógus, családterapeuta, párkapcsolati coach, pedagógiai szakértő, minőségbiztosítási szakértő vagyok. Tanulmányaim során, számos címet, diplomát, szakvizsgát szereztem, mégis azt tartom magamról a legfontosabbnak, hogy három gyermekem boldog anyukájaként, több mint 25 éve élünk kiegyensúlyozott párkapcsolatban a férjemmel.

Szerencsés embernek tartom magam, hiszen pályakezdő óvónőként egy önkormányzati óvodában szerzett gyakorlat, és egy integrált bölcsőde és óvoda intézményében vezetőként szerzett tapasztalataim alapján, álmaimat valósíthattam meg Kincs a Mosoly Közhasznú Alapítványom által Balatonfüreden, ahol születésem óta élek. Célom a család meleg szeretetének, a biztonságérzet megteremtésének, az összetartozás érzésének továbbadása a MosolyVár és KalandVár családi bölcsődéink által. Vágyam, olyan élményt adni a hozzánk járó gyermekeknek, ami meghatározó lesz az életben való indulásuknál, valamint annak az örömteli pozitív érzésnek megmutatása és megtapasztalása, mely a kiegyensúlyozott gyermek és felnőtt élethez vezet. Végül, de nem utolsó sorban, olyan pozitív hangulatú „munkahely” létrehozása célom, ahol a családiasság érzete, a kötelességtudat, a szakmai tudás, a megértés, az egymást támogató szeretet a domináns.

 

Bakonyvári Petra

2006 -ban diplomáztam a soproni Benedek Elek Pedagógiai Főiskola szociálpedagógiai szakán. Három évet töltöttem a Városi Bölcsődében, majd 2010 őszén kerültem Kincs a Mosoly Közhasznú Alapítvány által fentartott MosolyVár  Családi Bölcsődébe. Mindig is a “segítő szakmában” szerettem volna dolgozni. Nem csak pedagógus, hanem anyuka is vagyok, így jobban átérzem, és megértem a sok-sok kérdéssel hozzánk érkező szülőket.Számomra a munkám a hivatásom: adni, szeretni, tanítani, gondoskodni, vigasztalni, együtt örülni, majd mikor eljön az idő, tovább engedni a nagyvilágba a kis csöppségeket. Úgy érzem, hogy a “köszönöm” és a “szeretlek” a gyerekek szájából a legnagyobb ajándék, amit kaphatok.

Fontos, hogy a munkámat meleg, családias környezetben, nyugodt helyen végezhessem, ahol én is fejlődhetek, szakmailag új dolgokkal ismerkedhetek, nap, mint nap motíválnak. Örömmel és szívesen mehessek dolgozni, újabb ötletekkel, amelyek megvalósítására lehetőséget, és támogatást kapok. Örülök, hogy mindezt a MosolyVárban megtaláltam, és munkámat még sok éven át itt végezhetem.

Bujtás Barbara
2000-ben végeztem a Veszprémi Egyetem Tanárképző Karán angol nyelvtanárként, majd a Pannon Egyetem angoltanár mesterképzését is elvégeztem. Rendszeresen részt veszek angoltanár konferenciákon, az IATEFL Hungary tagja vagyok.
Az angol, mint közvetítő nyelv fontossága a mai világban nem kérdéses.

Már a kezdetektől dolgozom a MosolyVárban, remek hangulatban, nagyszerű lurkókkal és kitűnő munkatársakkal.
Azt, hogy érdeklődésem a kisgyermekek nyelvtanulása felé fordult, három tényező befolyásolta:
felnőtt tanítványaim fejlődését figyelve gyakran tapasztaltam, hogy nehézségeik oka részben az, hogy igen fiatalon nem volt lehetőségük idegen nyelvet tanulni
az idegen nyelv tanítás világában , ennek szakirodalmában egyre gyakrabban bukkan fel az óvodás korú gyermekek oktatása
nem utolsó sorban pedig nagyon jól érzem magam a gyerekekkel, rengeteg élménnyel, sikerrel és energiával leszek gazdagabb, amikor velük dolgozhat

Lakatos Dóra

Indiával, a jóga alapjaival 2001 körül kezdtem el foglalkozni, antropológusként. Ezeknek a kutatásoknak az eredményeként kétszer fél évet Indiában is eltöltöttem . Mikor 2007-ben várandós lettem Bori lányommal, akkor mindennapjaimnak egyre fontosabb része lett a hatha jóga is, amivel addig kevesebbet foglalkoztam. Várandósan kismama jógát végeztem otthon, aztán gyermekem születése után együtt jógáztunk, mindig a korának megfelelő módszerekkel. Mikor testvérei, Balázs és Sára is megszülettek, akkor döntöttem el, hogy a családi jógaórákat akár több gyermekkel is megoszthatnánk, ezért elvégeztem egy gyermekjóga oktatói tanfolyamot.

2014-től kezdetben Dörgicsén, majd Balatonfüreden és Tihanyban is gyermekjóga órákat tartottam főleg az óvodás korosztály számára.  A gyermekjóga órák mellé hamarosan csatlakoztak női jóga óráim, magánóráim illetve 2015-től suli jóga óráim is, ahol a kiskamaszok számára tartok órákat 9-14 éves korig. 2016 nyarán az arácsi MosolyVárba kaptam felkérést a kisebbek oktatására, először csak megfigyelve, mennyire fogékony ez a korosztály a csoportos jóga órákra, majd szeptembertől a pozitív tapasztalatok fényében heti rendszerességgel.

Nagy Tímea 

Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem levelező szakos óvodapedagógus hallgatójaként igyekszem minél több tudást elsajátítani ahhoz a munkához, ami számomra a legszebb hivatást jelenti. 2014 óta élek együtt párommal és az ő fantasztikus kisfiával. Az évek során sok mindent átéltem mellette, általa kipróbálhattam magam “gyakorló anyukaként “, így már nem csak az iskolapadban tanultakat, hanem személyes tapasztalataimat is hasznosíthatom munkám során.

Korábbi gyermekfelügyeleteim alatt megtanultam, hogy ahogy nincs két egyforma felnőtt, úgy nincs két egyforma gyermek sem. Mind mind apró kis Egyéniségek, akik felfedezésre várnak. Azonban van pár dolog amire minden kis Csöppségnek szüksége van: gondoskodásra, figyelemre, szeretetre, törődésre, és biztonságérzetre.
Itt a MosolyVárban, nagyszerű kolléganőimmel, igyekszünk a lehető legtöbbet megadni a gyermekeknek, hogy mosollyal az arcukon gondolhassanak vissza nálunk töltött éveikre.

Jacsó-Németh Valéria

Férjemmel és két gyermekemmel Balatonfüreden élek. Gyerekeim születése előtt a szolgáltatásban dolgoztam. Balatonfüredi anyukaként nagyon sok jót hallottam már a MosolyVárról. Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőségem nyílt ehhez a jó kis csapathoz csatlakozni. Család és gyermekcentrikus embernek tartom magam.

Örömmel végzem munkámat, melyben a gyermekekkel való foglalkozás, a sikereiknek való együtt örülés, az apróbb nehézségek leküzdése, és mindenekelőtt az őszinte gyermekmosoly motivál.Bízom abban, hogy munkámmal a MosolyVár csapatának építő tagja lehetek.

    

Fehér Olivér Péter

Egyetemistaként ma már a judot hobbiként űzöm, de 12 éves judos múltam kapcsán, számos eredménnyel büszkélkedhetem diákolimpia, országos versenyek, európai bajnokságok tekintetében. Régen nagyon jó érzés volt felállni a dobogó legmagasabb fokára, de legalább ilyen jó érzés, hogy ma megismertethetem játék formájában a legkisebbeket a sport alapjaival. Családom révén a kezdetek óta részese vagyok a MosolyVár életének. Természetesnek tartom, hogy foglalkozzam a kis bölcsisekkel, akiknek megtanítsam, hogy a játék, futkorászás közben hogyan védjék magukat az esetleges bekövetkező sérülésekkel, esésekkel szemben. Igyekszem számukra követhető példaképet is adni közös”játékaink” alatt.