Kérlek gondolj ránk! 1%

Home / Kérlek gondolj ránk! 1%

Köszönöm szépen Mindenkinek, aki tavaly támogatta Alapítványunkat adójának 1%-val, ezzel segítve gyerekközpontú programjaink, terveink megvalósulását.

Kérem, hogy idén is gondoljatok ránk az adóbevalláskor!

Van egy kis változás az 1% felajánlásával kapcsolatban, ennek tudnivalóit részletesen megírom.

Hálás szívvel köszönöm előre is 1%-os segítségeteket!

Fehérné Kata

Kincs a Mosoly Közhasznú Alapítvány

19383619-1-19

8230 Balatonfüred Balassi Bálint u 14.

Hogyan ajánlhatod fel nekünk az 1%-ot?

  • Ha egyéni vállalkozó vagy: Ha a február 25-ig leadott adóbevallásban nem nyilatkoztál az 1%-ról, május 22-ig még lehetőséged van eljuttatni a nyilatkozatot a NAV-nak a 16EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton.
  • Ha a NAV készíti el az adóbevallásodat: Az erre a célra kialakított 16EGYSZA nyomtatványt kitöltve, 2017. május 22-ig juttathatod el az  ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton a NAV-nak. Az adóbevallás-tervezet online javítása közben is lehetőséged van az 1%-ról rendelkezni.
  • Ha munkáltatód készíti el és nyújtja be adóbevallásod: A 16EGYSZA nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatod a munkáltatódnak, vagy 2017. május 22-ig papír alapon vagy ügyfélkapun keresztül elektronikusan eljuttathatod a NAV-nak.
  • Ha magánszemélyként küldöd be adóbevallásodat: Elektronikusan rendelkezhetsz az 1653 számú adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton, önállóan megküldheted a NAV-nak 2017. május 22-ig.

A lezárt borítékot a személyi jövedelemadó bevallásával együtt, azzal egy borítékban küldheted meg az adóhivatalnak.

A lezárt borítékon fel kell tüntetni pontosan NEVET, állandó CÍMET és ADÓAZONOSÍTÓ JELET, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve ALÁ KELL ÍRNI.
Amennyiben Május 20.-ig nem küldöd be a rendelkező nyilatkozatot, az érvénytelen lesz!

Tehát a TENNIVALÓK ADÓ 1% FELAJÁNLÁSÁHOZ egyszerűbben:

  • A kinyomtatott és kivágott nyilatkozatot be kell tenni egy olyan szabvány méretű borítékba, amelyben az éppen elfér.

  • A lezárt borítékon fel kell tüntetni az állandó bejelentett lakcímet és adóazonosító jelet.

  • A rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot május 20-ig le kell adni a munkahelyeden vagy be kell tenni az adóbevallása mellé, és eljuttatni az adóhatóság címére.

Ennyi az egész:)

Mosolyban gazdag napokat kívánok: Fehérné Kata